Vandaag TKW, NEST, Filmavond en Karaoke!

Een avond vol grappige, mooie en intrigerende verhalen

door Eline

De jubileumeditie van 24uur LiveBuild is officieel begonnen. Gisteravond kon het Utrechtse publiek terecht in TivoliVredenburg voor de aftrap: PechaKucha Night. Helemaal op de negende verdieping, met een uitzicht waar je u tegen zegt, stond Club Nine de hele avond in het teken van inspirerende presentaties.

PechaKucha vindt zijn oorsprong in Tokio. Presentatoren geven aan de hand van 20 afbeeldingen die per afbeelding 20 seconden getoond worden, een presentatie.

De avond werd geopend door Evita Lammes van de Kledingbibliotheek in Utrecht. Aan de hand van afbeeldingen vertelde ze het verhaal van de Kledingbibliotheek en hoe ze van een concept een bestaande winkel heeft gemaakt. In haar presentatie komt de passie die ze voor haar project heeft naar voren en maakt ze duidelijk dat je alles voor elkaar kunt krijgen, als je het maar op je eigen manier blijft doen.

De presentaties variëren van inspirerende verhalen met een boodschap tot verhalen waar de hele zaal dubbel om ligt. Zo weet Noortje Zijlstra de plank goed raak te slaan als ze over haar ‘baardenobsessie’ vertelt en weet ze iedereen tegelijk te choqueren en te laten lachen met haar kunst waarin ze dode dieren gebruikt. Vooral als er een afbeelding voorbij komt van een tapijtje, gemaakt van een dode rat, weet niemand of hij nou moet lachen of geschokt moet kijken.

tkw-5-5

Ook Rob van Dam weet de zaal aan het lachen te krijgen en maakt je op gevatte wijze pijnlijk bewust van je omgeving in zijn presentatie. Zo laat hij zien dat de openbare omgeving waarin je je dagelijks beweegt, vol fouten zit. Bij zijn presentatie spookt steeds één zin door je hoofd: ‘You had one job!’.

Alle sprekers weten je stuk voor stuk te raken: of dat nou met hun passie voor hun project is, zoals Markus Praat over New Chique Gallery, of Michiel Bodt over Stichting MOVE, of juist met verhalen die je echt aan het denken zetten, zoals Tijmen Schep over Setup en Wander Eikelboom over Sense of Smell. Al met al: het was een avond die je niet snel zult vergeten.